Voorspellingen 2021 door medium Sonja Dover.

Katwijk, gestart met schouwen op 11 t/m 13 november 2020.

Thema Coronavirus:
Het begon in maart 2020 en zoals het er nu uit ziet zal het rond het voorjaar/zomer 2022 over heel de wereld een halt zijn toegeroepen.
Dit virus verloopt zeer grillig met pieken en dalen. Corona besmettingen komen weer terug zowel in Nederland als in Europa en daarbuiten, daardoor zal er opnieuw weer lockdown`s worden ingesteld, met alle economische gevolgen van dien. Regelmatig ligt de samenleving & economie stil. Mondkapjes worden verplicht gesteld om te dragen op straat en in alle openbare gebouwen.
Bovenop dit coronavirus ontstaat al heel snel een nieuw ander virus met symptomen als: huiduitslag.
Economisch is het een flinke klap voor bedrijven waardoor menig bedrijf zich failliet moet laten verklaren, zowel grote als kleine bedrijven.
Mede daardoor zal er zich over de hele wereld een enorme werkloosheidsgolf plaatsvinden. Armoede wordt nog zichtbaarder in landen waar het toch al niet zo goed ging met de economie.

Nog dit jaar/begin volgend jaar 2021 zal er een vaccin zijn wat 90 procent zal helpen.
De volgorde van vaccineren is; eerst verplegend & zorg personeel, daarna kwetsbare ouderen & zieken & hulpverleners, daarna pas  komt de rest van de bevolking.
In maart 2021 zal de vaccinatie gestart zijn is de verwachting.

Pas in het late voorjaar begin najaar mogen de festivals weer starten.
Rond de Kerst dagen mogen bepaalde Restaurants – Eetgelegenheden – beperkt open.
Dus niet de gewone café`s/ pubs.
De entertainment wereld moet wachten tot het late voorjaar/begin zomer.
Oud en Nieuw vieringen met vuurwerk afsteken wil men op 1 plaats georganiseerd laten plaats vinden. Er gaat een nieuwe tendens ingezet worden rondom vuurwerk afsteken.
Coronavirus creëert nieuwe tendensen, mogelijkheden om het massale af te gaan zwakken.

Thema Economische gevolgen Corona virus:
Helaas voorzie ik dat over de aankomende twee jaar heel veel niet meer mogelijk is.
Sport wedstrijden zullen er altijd wel blijven.
Theaters worden gehalveerd, de helft van de bestaande theaters zullen gaan verdwijnen;
een paar grote theaters zullen blijven.
Nogal wat grote leegstaande hallen zullen worden omgetoverd voor incidentele grote voorstellingen.
Nogal wat grote leegstaande hallen van fabrieken worden omgebouwd tot kleine woonunits, voor singles/ouderen = combi.
Dit is noodgedwongen om leegstand in bewoonbare woon ( leefbaarheid)  stand terug te brengen.
Veel werklozen (door corona) laten zich omscholen naar de;
zorgsector – technische beroepen –onderwijs.
Veel verhuizingen vinden al plaats van jong en oud en stopt voorlopig niet in Nederland. Mede daardoor vinden er opnieuw ook weer veel emigraties plaats, om in een ander land een nieuw bestaan op te bouwen, maar ook om een eigen bedrijf op te starten.

De economische gevolgen nemen een langere tijd in beslag om tot rust/inkeer/verandering te komen.
Het massale wordt kleinschaliger. Eet gelegenheden zullen meer in gaan spelen op kleine familie/vrienden groepjes.
Eetgelegenheden zullen nu meer de kwaliteit van beter eten, naar voren laten komen. Betere kwaliteit van  vlees en groente en meer  variatie, als ook meer vegetarische gerechten.

Deze corona fase laat ook veel verhuizingen zien. Van groot naar klein. Veelal bestaande grote bedrijven krimpen in, noodgedwongen, en zoeken samenwerkingsverbanden/partners.
De mens wil eerlijke producten. Oprechte dienstverlening. Hulp vanuit het hart.
Voedsel zelf verbouwen neemt een aanvang.
Meer met elkaar delen begint in grote steden nu ook.

Ons geldstelsel de Euro blijft sterk.
Europa zal meer saamhorigheid gaan creëren wat ook wordt vastgelegd.
Grensovergang bewakingen worden strenger gehandhaafd.
Door deze corona fase wordt de handhaving in Nederland positief bijgesteld en opgetekend in wetten.
De gevolgen van deze corona virus pakt, ondanks de vele zieken/overledenen, toch nog goed uit.

Thema Songfestival:
Het songfestival zal wel doorgaan maar met andere technieken. Groot beeldscherm zodat men op afstand kan blijven om zo het publiek goed erbij te betrekken.
De zanger die Nederland zal vertegenwoordigen zal heel lang onduidelijk blijven.

Thema Koninklijke huizen:
Engeland; De woonsituatie van Harry en Meghan bevalt het echtpaar prima. De verwachting is dat rond de zomertijd positievere geluiden over Meghan geschreven zal worden. Harry en zijn familie in Engeland blijven goed en close met elkaar omgaan.
Zijn broer William en Kate nemen belangrijke verplichtingen meer en meer op zich.
Prins Charles en Camilla blijven goede doelen hoog in het vaandel houden. Prins Charles neemt nog meer taken over van zijn moeder Koningin Elisabeth.
Monaco: De zuster van Prins Albert, Caroline, neemt gas terug, waardoor prinses Charlene taken over kan nemen.
De tweeling prinses Gabriella en prins Jacques ontpoppen zich steeds meer en meer naar de sportievere sport kant als bezigheid en ontspanning.
Zweden: Troonoverdracht verwacht, eind volgend jaar of begin 2022. Koning Carl Gustaaf kampt met gezondheidsproblemen.
Spanje: Meer dan de helft van de Spaanse bevolking heeft problemen met het koninklijk huis. De monarchie staat onder zware druk. Koningin Letizia werkt aan een charme offensief en betrekt haar kinderen erbij.
Nederland: Koning Willem Alexander zet zijn charmes in en blijft zijn ding doen die hij belangrijk vindt, protocol of niet. Hij handelt altijd in het belang van het volk, maar zijn gezin staat en blijft altijd op nummer 1 staan.
Nederland blijft de Koning trouw.
Koningin Maxima gaat gestaag door met haar werkzaamheden. Veelal in het buitenland. Vooral de minderbedeelden zullen volop haar aandacht houden. Onze koning en koningin zijn liefdevolle ouders voor hun 3 dochters en beschermen hen waar nodig is.
Prinses Amalia is een stevige eigenwijze krachtige jonge vrouw aan het worden.
Sport heeft haar volle aandacht. De drang om naar China te gaan = nog steeds aanwezig.
Paardrijden hoort bij de opvoeding. Zo ook tref je prinses Alexis aan in de paardenwereld. Maar mode/fotografie/kleuren – combinatie - ontwerpen/schetsen + sieraden is haar creatieve vibe.
Studeren gaat haar goed af. Maar haar oudste zus Amalia, spant de kroon. Prinses Alexis weet wat ze wil en wat ze niet wil.
Haar jongste zusje Ariana is een enorme dierenfan, gaat absoluut haar eigen gang en ontwikkelt zich steeds meer naar de dierenwereld.
Alle drie de prinsesjes zijn zeer gevoelig net zoals hun moeder Koningin Maxima.
Oma Zorgarita en Oma Beatrix trekken veel op met alle drie de prinsesjes.
Daarnaast voelt prinses Beatrix zich nog steeds nauw betrokken bij wat haar zoon bij het volk doet of laat.
De broer van Koning Willem Alexander, Prins Constatijn en prinses Laurentien, zullen dit jaar veel taken overnemen van het koninklijk paar, door omstandigheden.

Thema Politiek:
Verwachting; PvdA Groei – VVD ( beetje) winst, redelijk gelijk – CDA doet het ook wel goed – D66 zal groter groeien – Partij van de Dieren, flinke groei – SP (kleine) winst – Groen Links (kleine) winst –
50 Plus (magere) winst – over het algemeen zullen de christelijke partijen redelijke winst boeken.
De kans dat premier Rutte blijft zitten is heel klein. Diep in zijn hart wil hij zijn carrière in de Europese commissie Brussel voort zetten.
Ondanks deze wens heeft de corona, hem er nog bewuster van gemaakt als volks vertegenwoordiger, als premier, dat hij hart voor de mens/bevolking heeft. Het klinkt dubbel maar zo heb ik het doorgekregen.

De bevolking kiest meer de radicale vernieuwing,  PvdA en SP benaderen dit al aardig. D66 is nog wat te soft.
CDA groeit door Corona crisis. De gelovigen trekken meer naar CDA dan naar  D66.
Zetelwinst voor Partij voor de Dieren, D66, SP, CDA, Groen links PvdA. De andere Christelijke partijen zullen ook groeien.
Partij voor de Ouderen; door de onrust qua huisvesting is het beleid niet helder genoeg, de ouderen kiezen dit keer voor die partijen die meer voor de ouderen wil doen als het om huisvesting gaat. En daar zijn veel partijen zich ook bewust van, huisvesting scoort.

Thema Politiek  t.a.v. Zorg & Welzijn:
Opvallend nu, hoe ingezet wordt op subsidie verstrekkingen voor wonen. Politiek komt er achter, voordelen te scoren op ouderen en op single jongeren.  Daar wil men op scoren.
Voorspelling:
Vroeger moesten de ouderen apart, nu willen de partijen sturen met single jongeren en single ouderen, bij elkaar te zetten.
Men wil/streeft naar studenten huisvesting samen met ouderen huisvesting, omdat er heel veel panden leegstaan. De studenten/jongeren kunnen de ouderen helpen in hun welzijn en zorg, daarvoor vangen de jongeren/studenten een budget of korting, om te kunnen wonen met elkaar.

Thema het weer:
Eind november zo doorlopend naar december, korte lichte vorst periodes. Januari laat weer onstuimig (herfst) weer zien? Pas in februari wordt het echt koud.
Laat in voorjaar pas mooi lente weer zo doorlopend naar begin zomer, zomer is opnieuw eerst kort mooi en droog, dan weer veel regen buien en pas laat in de zomer, begin najaar, mooi en lang mooi weer.

Thema  Bekende Nederlanders:
Natasja  & Rene Froger;
 vooral Natasja`s haar TV carrière ontwikkelt zich, naar mensen uit de problemen helpen, maar ook mensen bedrijfsmatig aan elkaar te koppelen.(nieuw)
Eric de Vogel en Caroline de Bruijn; van de soap GTST tijden, Eric komt weer terug in deze soap.
Sylvie Meis; haar modelijn komt op een laag pitje te staan.
Hans Klok;  tournee door Europa rond zomer/najaar.
Rogier en Frank; gaan niet uit elkaar.
Jan Smit; krijgt meer TV programma`s aangeboden waar andere artiesten mogen optreden. Hij besteedt steeds meer aandacht aan zijn gezin.
Gerard Joling; Veel familie problematiek. Hij slaat zich er goed doorheen, redt het prima. TV carrière wordt meer. Over 2 jaar solo tour.
Patty Brard; Een vrouw van allure, er staan nog veel TV programma`s op haar te wachten.
Jan Dulles; zanger bij de 3JS, zal meer en meer voor solo optredens TV gevraagd worden.
Ilse de Lange; gaat goed, komt snel weer met een nieuwe CD uit. Voor de zomer.
Fraukje de Both; ontmoet haar nieuwe liefde.
Ellie Lust; Het opsporen of speuren naar, zit in haar bloed. Programma`s hier om heen worden uitgezonden maar niet alleen in Nederland. Privé detective bureau?
Catherine Keyl; haar positieve heldere kritiek wordt steeds meer en meer gevraagd zowel bij radio als bij TV.
Andre Hazes; nieuwe romances gaat hij niet uit de weg. Toch komen Monique en Andre niet echt los van elkaar.
Giel Beelen; zit prima op zijn plek en toch wil hij nieuw jong talent aandacht geven op een ludieke manier. Gaat hem zeker lukken.
Andy van der Meijde & Melissa; verhuizing in het verschiet, Melissa start nieuw bedrijf. Inmiddels is Nederland te klein voor ze.
Maxime Meiland & Leroy; eind van het jaar zie ik een huwelijk en ik zie een TV programma voor Maxime.
Patricia Paay; er komt een leuk nieuw TV programma dit jaar voor haar. Doorlopend naar volgend jaar.
Lucille Werner; Politieke analytische capaciteiten komen nu tot volle uiting. Ook zie ik een boekje door haar geschreven worden en/of een column in een bekend blad.
Eva Jinek; Buitenland – thema gerichter programma`s – Vrouwen thema`s, ze is bruisend, energiek en heeft genoeg ideeën nog.
Frits Wester; Vast Geluk in de liefde valt hem ten deel.
Connie Witteman; wonen wordt rustiger, nieuwe liefde in `t verschiet, en eigen bedrijf lukt beter.
Estelle Cruijff; blijft zoekende, blijft niet wonen in Nederland. Ontmoet een nieuwe man.

Bridget Maasland; Romances valt haar ten deel. TV presentaties blijven op haar pad komen. Rust in wonen. Nieuw TV programma, quiz/spel vorm.
Glennis Grace; Zang carrière rustig. Musical komt op haar pad.
Ozcan Akyol; zijn kritische manier van vraag stelling wordt door een breed publiek goed ontvangen.
In zijn privé leven is hij niet zo kritisch.
Shirma Rouse; Zang Workshops, veelal vrouwen groepen. Grote optredens in het verschiet. Geliefd bij de Nederlanders.
Arie Boomsma; Vaderschap. Liefde. Dieren. Nieuwe sport bewegingvorm uitgevonden voor jong en oud, scoort goed.
Beau van Erven Dorens; Sympathie van de Nederlander. In voor uitzonderlijke programma`s. Presenteren gaat hem nog steeds goed af.
Linda de Mol; Linda en haar glossy blad slokken veel van haar, ook privé tijd, op. Ze geniet er volop van.
Marco Bosato; komt heel voorzichtig weer terug eind zomer/ begin voorjaar met een heel nieuw ander zang repertoire.
Leontien de Ruijter (ex Bosato); leeft een rustig en tevreden bestaan nu en heeft veel steun en hulp van haar echte vrienden.
Fred van Leer; Zijn modellenbureau ontwikkelt zich zeer positief. Zijn carrière verloopt voorspoedig.
Albert Verlinde; Musicals ontwikkelen en neerzetten blijft zijn liefhebberij en beroep. Toch zal hij `t rustiger aan willen doen, ondanks dat hij in Amerika bekendheid wil en zal krijgen via Musicals. Vooral Amerikaanse Soul zangers hebben zijn aandacht.
Ruud de Wild en Olcay; ontwikkelen samen een nieuw bedrijf waarin muziek en mode een belangrijk item hebben. Een verbintenis ritueel zie ik in de zomer.


Verenigde Staten:
Zoals ik verleden jaar al voorspelde dat de nieuwe president Biden zal gaan worden, zal er een nieuwe golf van vernieuwing zichtbaar worden, voor de bevolking. Veel wet voorstellen, van Barack Obama, worden opnieuw bekeken en ingevoerd en wettelijk vastgelegd.
Dat president Biden in 2021 veel vrouwen op bepalende posten neerzet, wordt goed ontvangen.
Toch zal deze president niet altijd beschikbaar zijn, in zijn 4 volle president jaren, zijn leeftijd speelt hem regelmatig parten. Door zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen is zijn positieviteit bewonderenswaardig. De Verenigde Staten vaart er wel bij door deze president gekozen te hebben.
Ex - President Trump zal nog menig proces aan zijn broek krijgen, veel achterstand aan betalingen zijn de boosdoener en zijn bedrijf krijgt daardoor een flinke financiële aderlating maar ook zijn zakelijke positie komt in het geding. Zijn vrouw Melania doet een flinke stap terug en naar verwachting zullen zij niet meer samen blijven leven, scheiding van tafel en bed zie ik. Nieuwe partner voor Melania is al in zicht, opnieuw dient zich een rijke zakenman voor haar aan. Heel verdrietig dus voor deze mensen die het niet samen zullen redden.
De ontwikkelingen in de VS zullen zeer langzaam gaan, veel rellen voorzie ik alsook rassen problematiek, die in bepaalde delen van de VS opnieuw weer de kop op steken. Opnieuw zijn veel gelovigen bereidt om de strijdt aan te gaan als het om normen en waarden gaan, zoals in de Bijbel staat omschreven, demonstraties en provocaties worden zichtbaarder.
De nieuwe president doet enorm veel aan de politieke buitenlandse betrokkenheid, om nieuwe samenwerkingsverbanden aan te halen en vast te leggen, om zo de economie weer in positieve banen te leiden.
Het leger en het politie korps wordt drastische aangepakt, gescreend en opgeschoond door een vrouwelijke belangrijke deskundige, tot veel ongenoegen van de mannelijke werknemers in die branche.
Positie van de vrouw wordt in veel functies opgewaardeerd en erkend.
Emigratie naar de VS wordt mogelijk gemaakt, mits je met een bedrijf binnen komt, waar de huidige bevolking baat bij heeft, nieuwe wetgeving in wording. Uberhaubt blijft emigratie naar de VS niet gemakkelijk, toch komen er lichtpuntjes onder president Biden naar voren, waar meer mogelijk is dan tot nu toe.
Klimaat problematieken krijgen onder deze president niet de aandacht die het wel nodig heeft, wel de gezondheid krijgt heel veel aandacht, wat harder nodig is, vindt Biden. De huidige fabrieken stoten nog steeds te veel CO2 de lucht in en dat verander je niet zo snel, vindt hij. Door automatisering verliezen veel arbeiders hun werk en daar ziet Biden niet zo een twee drie een oplossing voor, door de huidige fabrieken aan te pakken.

-.-.-.-.-.--.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

En zo zijn we weer aan het eind gekomen van de voorspellingen reeks, over wat er zoal in de wereld 2021 te verwachten valt.
Nogmaals, voorspellen is niet makkelijk maar voor mij als Medium wel een uitdaging.
Ik wens u allemaal een gezond en liefdevol 2021 toe.
Wees dankbaar, blijf alert naar jezelf en elkaar maar blijf ook behulpzaam voor en naar elkaar, juist nu.
Heel veel liefde op uw verdere levenspad in 2021.

Sonja Dover
Medium voor Mens & Bedrijf & Dier
www.sonjadover.nl
PS; Ieder jaar dat ik voorspellingen doe, worden deze opgetekend door Henny Vermeijs. Voor ons een bijzonder terugkomend ritueel.