Voorspellingen 2018 voor het tijdschrift ParaVisie
Geschouwd op 12 november 2017 door Sonja Dover Medium voor Mens & Bedrijf & Dier
www.sonjadover.nl

Vraag 1; In welke kernwoorden zou jij 2018 samen willen vatten.
Veel landen komen in opstand vanwege de emigratie problematiek.
Veel landen komen in verdrukking met de afspraken die de regeringen hebben gemaakt en wordt nu ervaren als onmogelijke oplossingen aandragen zonder wetswijzigingen.
De bevolking van nogal wat landen binnen Europa zien het niet zitten om zo door te gaan met het beleid van de regering binnen hun land en willen veranderingen, wat zichtbaarder wordt door demonstraties, opstand, vecht partijen en treiterijen naar groeperingen.
Vluchtelingen zijn en voelen zich niet meer veilig binnen het land waar ze zijn opgenomen, Europa is een oord van onrust, woede en teleurstelling aan het worden.
Ook onze democratie in Nederland  staat flink onder druk.

 

Vraag 2; Binnenlandse politiek; hoe doet het kabinet Rutte III het. Welke issues gaan spelen
Politiek in Nederland:
De politiek in Nederland weet zich goed neer te zetten en de samen gestelde politieke regeringspartijen hebben een stevig fundament te pakken met Minister Rutte opnieuw weer aan het roer, toch zal Minister Rutte zich steeds meer en meer beraden om In de EU commissie een prominente rol te willen spelen, om zich daar in de toekomst zich te gaan vestigen.( denk aan Neelie Smit Kroes)
De VVD doet het wonderbaarlijk heel goed, het CDA krabbelt  sterker op en laat zich goed horen en zien, als ook de CU  en D66 laten goed van zich horen, de partij van Wilders is aan het afnemen  ondanks dat het een grote partij is. Als ik kijk naar Henk Krol 50+ dan is dat een groeiende partij die voor de ouderen opkomt en wijze aandachtspunten aandraagt die gehoord zullen worden. Christelijke partijen hebben wel steeds meer moeite met de normen en waarden,  binnen de partijen.  De regeringspartijen  willen een brede alternatieve norm & visie neerzetten maar men is daarvoor nog niet helemaal klaar.

Vraag 3; Buitenlandse politiek; Trump, Noord-Korea, Midden-Oosten, terreur et cetera
Politiek in de wereld om ons heen:
Amerika verliest steeds meer grip/vertrouwen  in de politiek en zijn eigen mensen. De president van Amerika Donald Trump, ontpopt zich als een harde niets onziende man die de wereld wel eens zal helpen veranderen, hij verdedigt zich dan ook met hand en tand en wil zo zuiveren wat niet goed is, waardoor enorm veel haat gezaaid wordt in Amerika en daarbuiten. Veel afspraken op politieke basis worden niet nagekomen waardoor de economie zich verslechterd in Amerika, de dollar verliest zijn sterkte en als gevolg daarvan nog meer werklozen, als ook bedrijven die stoppen met investeren.
Ook de omliggende landen waar Amerika afspraken mee heeft  gemaakt is aan het verslappen  waardoor Amerika zijn wereld macht drastisch aan het verliezen is.
Daardoor heeft het Midden Oosten en Rusland en China meer vrijheid gekregen en genomen om hun kracht , ook aan Amerika, te tonen en dit o.a. uit te vechten in het Midden Oosten.
Dit duurt nog wel enige jaren zo voort, totdat er een andere president gekozen wordt in Amerika.
Trump maakt zijn 4 jaren vol en zal daarna verdwijnen als president van Amerika.
Verder zullen Finland en Zweden zich terug trekken uit Europa, dat zal niet lang meer duren omdat ze zich economisch niet afhankelijk willen maken van het Europees beleid.
Politiek gezien zal Europa zijn grenzen gaan herstellen en invoeren om zo de landen meer grip te kunnen geven en behouden in eigen land, maar ook  economisch gezien om de vluchtelingen stroom beter in toom te kunnen houden.
Noord-Korea,  zal zijn macht willen laten zien en dreigt steeds meer, mede daardoor zijn de omliggende landen een “”samen staan wij sterker”” band aan het versterker om zo te laten zien dat ze niet bang zijn voor Noord-Korea.

 

Vraag 4; Onthullingen; #metoo, Paradise Papers et cetera
Onthullingen over sexuele intimidatie begint met een wat valse start voor die mensen die deze ervaringen moesten meemaken en daardoor getraumatiseerd zijn geraakt. Dit is nog maar het begin van wat er allemaal boven zal komen.
Ook wat de belasting onthullingen in binnen en buitenland betreft zullen massaal nog meer onthullingen naar buiten treden en zo zullen we dan ook zien dat beroemde mensen uit de showbusiness en koningshuizen daar veel mee te maken hebben gehad. Het zijn flinke beerputten die open gaan en terecht dat dit aangepakt wordt door de overheden en het publiek, maar vooral onder het mannelijk publiek.

 

Vraag 5; Natuur (geweld); wat doen de planeet en het weer in 2018. Nationaal en internationaal.
Het weer gedrag is natuurlijk allang aan het verschuiven zoals we inmiddels gemerkt hebben maar het wordt nog heftiger.
 Nederland zal veel meer extreme droogperiode`s meemaken en regen en storm buien; hagel met kerst maar geen sneeuw (2017), winterse buien half februari en begin maart, extreem nat voorjaar, droge hete zomer en wisselende temperaturen in een laat najaar 2018.
Internationaal zullen veel landen extreme overstromingen, wervelwinden en vulkaan uitbarstingen mee maken;
Schotland – Engeland,  Indonesië, West Afrika, Zuid Amerika,  Japan, Denemarken, Finland.
Vis en vogel sterfte vindt ook veel meer plaats. De natuur rekent steeds meer en meer af met ons nalatig milieu gedrag.

Vraag 6; Sport; hoe verlopen de Olympische Winterspelen voor Nederland.
Er zullen ongeveer meegenomen worden door Nederland;
8 gouden, 4 zilveren en 10 a 12 bronzen medailles.
Totaal verwacht ik tussen de 20 en 24 plakken.
Dames voetbal Nederland scoort bijzonder hoog en ik verwacht dat ze tweede worden.


Vraag 7; Entertainment/showbizz; BN`ers, Songfestival, Gouden Televizier Ring et cetera.
Voorspellingen over bekende Nederlanders in de Showbizz geschouwd 1-11-2017;
Gordon
 en zijn koffieshops lopen niet zoals hij zou willen, 1 zaak verdwijnt weer wat alleen maar positief is. Geluk in de liefde zie ik voor hem.
Gerard Joling heeft met zijn moeder een speciale band, zijn optredens op TV is nu te handelen voor hem, en de liefde slaat wederom toe.
Patricia Paay trekt zich meer en meer terug, het buitenland trekt opnieuw voor haar en haar partner.
Marco Borsato gaat opnieuw weer op tournee met jong jeugdig talent als extra attractie erbij.
Sylvie Meis weet met de liefde af en toe niet zo goed raad, haar trouwplannen liggen even weer in de ijskast. Nieuw TV programma komt er weer aan, Duitsland roept. Wonen in Nederland blijft een optie.
Yolanthe en Rafael staan open voor een nieuw adoptie kindje in hun gezin, toch krijgen zij ook zelf nog een eigen kindje erbij.
Carlo Boszhard en zijn man Herald beraden zich op een tournee door Nederland, eind 2018 zijn de plannen en afspraken rond, half 2019 start het tournee.
Chantal Janzen krijgt het druk en neemt veel hooi op haar vork, toch blijft ze doorgaan ondanks de signalen van TE druk.
Humberto Tan heeft naast zijn avond programma opnieuw weer een programma erbij als compensatie voor het opstarten van het nieuwe seizoen 2018 zomer of na de zomer, verder is Humberto gelukkig met zijn gezin samenstelling.
Eva Jinek wordt enorm gewaardeerd en krijgt hoge kijkcijfers, ook zij krijgt er een programma erbij wat met buitenland, vrouwen,  macht en politiek te maken heeft.
Ook zie ik een samenwerking tussen Eva en Humberto Tan. De liefde beklijft dit keer en opnieuw overweegt Eva huwelijksplannen toe te staan in haar leven.
Birgit Lewes haar wens om in het buitenland zichtbaarder te worden gaat volledig in vervulling, zelfs het wonen in Nederland zal niet lang meer duren. Ze scoort hoog en wordt veelvuldig gevraagd in het buitenland. Ook een (soort) musical komt op haar pad in het buitenland om een bekende overleden artieste neer te zetten!
Glennis Grace zal opnieuw weer een nieuwe liefde toelaten in haar leven wat ook zichtbaar in haar zang en tekst te merken zal zijn. Ook deze zangeres zal in het buitenland haar vleugels uit willen slaan, wat zeker ook zal gaan gebeuren, door toeval ! iemand wordt ziek en zo wordt Glennis gevraagd in te vallen, wat heel goed bevalt.
Edsilia Rombley gaat als een speer en heeft geen moeite om alles bij te houden in haar zang carrière.
Nieuwe CD komt er aan, samen met Tjeerd Oosterhuis componist (haar man) scoren ze hoog. Ze wordt(en) veel gevraagd het aankomend jaar.
Trijntje Oosterhuis zoekt het meer in het kleine theater en heeft het wederom reuze naar haar zin en heeft behoefte dichter bij het publiek te staan zingen. Ook deze grote zangeres zal opnieuw ons weer verassen met een nieuwe tweede album maar niet met haar stem alleen. Ook de Lady’s of Soul carrière met haar 3 bovengenoemde collega`s/vriendinnen zal in het buitenland een stevig en terugkerend plekje krijgen. Veel vernieuwing voor Trijntje en haar 3 vriendinnen.
Paul de Leeuw gaat gewoon door met TV werk en nieuwe uitdagingen aangaan om ook samen met het publiek en bekende BN `ers erbij te betrekken.
Tineke de Nooy laat van zich horen in samen werking met een bekende vrouwelijke DJ en Radioman.
Rafael van der Vaart en zijn lieve vrouw Estavana zijn gelukkig, Rafael overweegt om te stoppen met voetballen om trainer te worden, Estavana gaat nog eventjes door met haar sport. Ook deze twee mensen zullen opnieuw weer een kindje in hun leven erbij krijgen. ( binnen 2 jaar ).
Linda de Mol en haar TV en Clossy blad carrière nemen een hoge vlucht aankomend  jaar, hierna neemt Linda gas terug om meer en meer met haar Jeroen te gaan genieten.
Jan Smit blijft doorgaan en is samen met zijn gezin blij en happy zoals het allemaal verloopt, toch wil Jan in het buitenland zijn vleugels uitslaan en TV programma`s worden hem dan ook aangeboden.
Dre Hazes wordt opnieuw vader en zijn zang carrière ontwikkelt zich heel goed als ook zijn TV carrière die zich rap aan het ontwikkelen is. Zodra het tweede kindje er is wordt ook een start gemaakt van opheffen familie vete, eigenlijk heeft dat nog meer te maken met zijn zus Roxeanne die haar eerste kindje zal krijgen.
Roxeanne Hazes zal haar zang carrière verder stevig ontwikkelen en treedt uit de schaduw van haar broer Dre. Geluk in de liefde maakt haar sterk en creatief.
Waylon trekt met zijn zingen door het land en het neigt eerder een zanger met acts  te worden dan een zang optreden. Hij zal ook over zijn leven tussen door vertellen waar het publiek van smult en waardeert.
Ilse de Lange zal in het buitenland voet aan de grond krijgen vooral Amerika heeft haar belangstelling en omgekeerd.
Songfestival 2018.
Waylon zal worden uitgezonden voor Nederland, wat hem een internationaal carrière zal opleverenmaar geen winnaar zal wordenwel in de finale zal meedraaien. Hij is er trots op en het sterkt hem enorm in zijn carrière.

Vraag 8; Koningshuis; gebeurtenissen nationaal en internationaal (andere koningshuizen)
Het
 koningshuis in Nederland ontwikkelt zich gewoon door, net zoals de 3 prinsesjes die zowel op school als in de sport het goed doen en zich als gewone meisjes zich gedragen tussen de andere schoolgaande jeugd. Toch merk je aan onze Koning Willem Alexander  dat hij meer en meer betrokken raakt bij gebeurtenissen in Nederland maar ook daarbuiten. Zijn interesse is zeer breed aan het worden en hij ontpopt zich als een warm  medelevend mens en wordt steeds meer op handen gedragen door het Nederlands publiek.
Koningin Maxima heeft het druk en dat merkt ze vooral aan haar gezondheid. De verhuizing die zich in dit jaar zal voltrekken vraagt veel van haar kracht en inzet, toch blijft ze volhardend in hoe zij het huis – klein paleis - wil inrichten.  Uitstel van verhuizen is mede daardoor het gevolg.
Prinses Irene laat weer van zich horen via een nieuw werkboek over natuur en haar wetten als ook een lieve man die zich veel om haar bekommer t.
Prinses Beatrix zal zich meer laten zien in verband met goede doelen.
Het Koningshuis in Spanje is rommelig en heeft moeite met de monarchie te handhaven.
In het Engels Koningshuis zal er een bruiloft plaats vinden van Prins Harry en bij zijn broer Prins William en Prinses Cate komt het derde kindje eraan (meisje). Een vierde kindje zou mij niet verbazen als dat de laatste telg wordt in hun gezin.
Koningin Elisabeth sukkelt steeds meer met haar gezondheid als ook haar man Koning Philip.
Het Koningshuis in Zweden komt in de picture met troonwisseling geruchten.
Er is veel rumoer rond veel koningshuizen in en rond Europa, de monarchie staat onder druk.

Vraag 9; Alles wat je verder nog kwijt wilt of doorkrijgt over het nieuwe jaar……
Het jaar 2018 zal wederom een rumoerig en heftig  jaar worden met heel veel norm verschuivingen, geloof aangelegenheden, veel  zichtbare irritaties en felle reacties met demonstraties op zal leveren. Massaal zal in de hele wereld het volk zich laten horen.
 Toch merken we ook dat er meer en meer ECHT gekeken wordt naar wat we in deze tijd van het leven willen en met wie en hoe. Dus het is fantastisch dat er beweging is op alle fronten zowel  nationaal als internationaal. Spiritualiteit & Paranormaliteit mag weer meer zichtbaarder worden en mensen en bedrijven maken er steeds meer gebruik van.

Beste ParaVisie lezers, ik wens jullie toe een inspirerend jaar met  liefde en goede gezondheid toe, maar ook oprecht mededogen & aandacht voor en met elkaar.
GELOOF IN JEZELF…………………EN VERTROUW OP JE INGEVINGEN

Sonja Dover Medium voor mens & bedrijf & dier