Voorspellingen 2017.
Katwijk 13 november 2016
Opgetekend door Henny Vermeijs en gezien/gehoord door Medium Sonja Dover.
Met die kant tekening erbij, dat het altijd lastig is precies de data en jaartal te voorspellen, · maar ik doe opnieuw weer een poging om goed te luisteren naar mijn Gids.

Vraag 1) Met welke kernwoorden zou 2017 samen te vatten zijn?
Een jaar waarin we massaal met elkaar aan het wakker worden zijn.
2017 wordt een jaar met enorme zichtbare grote tegenstellingen, maar dan ook in alle opzichten.
Amerika zal het heel moeilijk krijgen t.a.v. :
economie, discriminatie, mannen/vrouwen verhoudingen, huidskleur, sexcuele geaardheid, geld stelsel.
De Europese landen zullen bewuster hun eigen land meer centraler neer zetten dan ooit.
De meeste grenzen gaan dicht in Europa.
Een aantal landen in Europa staan op het punt van oorlog, faillissement, onderdrukking, rellen.
2017 is het jaar dat massaal de mensen het niet meer accepteren zoals de politiek het hun verteld. De bevolking neemt het heft in eigen hand en wacht niet meer af.
Initiatieven reizen als paddenstoelen de grond uit om uit het economische en emotionele dal te klimmen en zelf aan te pakken waar dit (nog) kan en nodig is, dus ook financieel.
Veel economische strijdt tussen Amerika, China, Japan, Rusland en het Midden Oosten.
De vluchtelingen problematiek beperkt zich niet meer tot alleen Europa maar zal over de gehele wereld een grote volksverhuizing laten zien, die gepaard zal gaan met burger woede, rellen, vechtpartijen en moorden.
Daarnaast ontstaan er ook een soort van nieuwe vredes - liefdes beweging die als een sneeuwbal effect door heel de wereld zal gaan en al is begonnen.
Als ook de vrouwen komen massaal meer en meer in beweging om voor gelijke en vrouwen rechten te strijden, om ongedaan te maken de misstanden waar dit nodig is. De vrouwen strijden niet meer alleen voor en door vrouwen maar een gezamenlijke strijdt aan het worden.

Vraag 2) Voorspellingen voor een aantal bekende Nederlanders in de showbizz?
Gordon – Er komt een nieuwe hit van hem uit, het wordt een relaxter jaar dan vorig jaar.
Nieuw idee: “Show programma met Gerard & Gordon”, programma in plaatsen waar veel ouderen wonen, een show programma die ze bij de mensen thuis/ instelling brengen, zou je kunnen zeggen.
Gerard Joling – 1ste half jaar heel veel werk daarna veel meer rust dan anders. Een gezellig lief mens met mededogen voor de minder bedeelden, ouderen, gehandicapten. Met gehandicapten gaat Gerard nog iets speciaals aan meedoen, als vast onderdeel in zijn of het programma.
Marco Borsato – Opnieuw hoor ik iets over financiën, hij redt het wel.
Show met jongeren, nieuw talent, daarna gaat hij `t rustiger aan doen.
Sylvie Meijs – Vindt opnieuw haar grote liefde in het leven en krijgt ook opnieuw weer nieuwe vrienden. Wonen in Nederland wordt aantrekkelijker (2de huis).
Rafael v.d. vaart – Heeft het geluk gevonden, deze voetbalclub klopt nu voor hem, woont met zijn nieuwe liefde, goed jaar voor Rafael. Buiten het voetballen, zal Rafael zich zakelijk verder willen ontwikkelen, denk aan trainingen geven en een coach in wording zijn voor jong talent.
Yolanthe en Wesley – Opnieuw een nieuw kindje in zicht. Carrière Wesley gaat gewoon door hoewel het niet lang zal duren dat hij er ook mee gaat stoppen. Yolanthe combineert haar moederschap met het naar buiten treden via TV programma`s, wat ze heel goed doet. Haar eigen bedrijf staat op een laag pitje, goede doelen hebben of krijgen meer haar aandacht. Mooi liefdevol stel.
Edwin Evers – blijft gewoon doorgaan zoals het zich nu ontwikkelt, maar muziek krijgt meer en meer zijn aandacht. Hij is bezig een vernieuwing in het DJ-en via radio te introduceren wat niet gemakkelijk is.
Giel Beelen – Zijn vast omlijnde plannen worden uitgevoerd en goed ontvangen. Hij is een doorzetter. En hij heeft de tijd en de jongeren met zich mee. Het geluk is op zijn hand.
Patty Brard – Het leven lacht haar toe. Haar intuitie laat haar niet in de steek om ergens ja of nee tegen te zeggen, krachtige vrouw.
Carlo Boszhard – samen met zijn man zijn ze carrière gericht heel goed bezig, hun samenwerking is een feest voor ze. Een eigen theater programma staat op de rol met zelf geschreven liedjes en teksten. Met een lach en een traan vertellen ze beide hun story aan het publiek.
Irene Moors – Ik zie haar een programma presenteren als een soort moeder van…..Haar intentie en medeleven staan hierin centraal, als ook diepgang, humor en toch jezelf kunnen zijn, is op haar lijf geschreven.
Roy Donders – Laat de liefde aan z`n neus voorbij gaan, werken en wonen, komt centraler te staan en gaat meer en meer zijn eigen gang.
Chantal Janzen – krijgt het drukker dan ooit wat ze heel goed kan “handelen”. Pas na de zomer weet ze wat ze wel/niet wil accepteren w. b. programma. (nieuw kindje? )
Renee Froger – en zijn Natasja focussen zich meer en meer op het samenzijn, hun gezin en familie. Minder optredens en er komt weer een mooie nieuwe CD uit met gast optredens van Dre Hazes en Danny de Munk…..(voor `t goede doel )
Ali B – weet als geen ander met zijn humor hoe hij harte kan openen van het Nederlandse publiek. Oude liedjes naar deze tijd tillen en vernieuwen geeft hem veel plezier. Nieuw theater / concert- tour staat op het programma.
Humberto Tan – tot nu toe loopt zijn TV programma heel goed en dat blijft zo doorgaan. Toch wil hij meer en langer speciale thema`s uitdiepen, heb geduld. Zijn privé leven trekt meer en meer aan hem.
Matthijs van Nieuwkerk – van het programma “De Wereld Draait Door “zal eerdaags stoppen, maar wordt wel heel veel gevraagd om andere programma`s als gast zijnde persoonlijk zijn verhaal te komen doen. Muziek zal centraler in zijn leven komen te staan ( Leo Blokhuis ) en we kunnen nog een boek van hem verwachten.
Paul de Leeuw – zijn gezin maakt hem dankbaar, gelukkig en geeft hem creativiteit, daardoor zal hij altijd theater/cabaret vorm op TV willen presenteren en `t liefst live.
Eva Jinek – zij zal veel buitenlandse opname`s maken en gebruiken voor haar programma. Haar samenwerking met Jeroen Pauw geeft haar veel mogelijkheden. Ook dit jaar komt er een nieuw serie programma`s van Eva op de buis. Thema`s: “vrouwen” springt er uit als ook “leiderschap”.
Familie Hazes – Rond het 2de jaar van Dre Hazes zijn kindje, zal de familie vete zich opheffen. Dre zal ook meer en meer TV presentaties gaan doen. Theatertour met zijn zusje Roxeanne = onduidelijk, komt wel goed. Rachel en Dre hebben meer tijd nodig om elkaar te begrijpen en te ontmoeten. De zus van Dre en Dre zijn vrouw Monique zullen het later goed met elkaar kunnen vinden.
Birgit Lewes – Haar theatertour 2017 met nieuwe liedjes bereiken een nieuw groot publiek.
2017 is een carrière gericht goed jaar, ze is een volhoudster met een prachtige krachtige stem.
Glennis Grace – beseft meer en meer dat ze als single? creatiever in haar zangkunst is. Dat te weten maakt haar kwetsbaar en juist heel sterk om teksten te schrijven met een knipoog naar Amerika.
Trijntje Oosterhuis – en haar combo, meer Jazzy Soul combinatie, les geven komt dichterbij en ze is gelukkig met haar gezin.
Edsilia Rombley – Deze vrouw gaat heel goed, heeft plezier in haar leven en gezin. Teksten samen met haar man Tjeerd Oosterhuis schrijven & componeren zal steeds meer plaats gaan vinden in hun gezamenlijk leven naast hun kinderen. Nieuw muziek ritme staat hierin centraal, denk aan Gershwin, Porgy & Bess.
Guus Meeuwis – Afscheid nemen in verwerking van teksten voor liedjes, helpt hem om door te zetten. Een van zijn kinderen zal mee gaan doen om in zijn voetsporen te gaan treden. Volle stadions blijven bij Guus (compliment vanuit het publiek voor hem).
Waylon – 
Zijn zang carrière krijgt in 2107 veel hoogtepunten. Als BN`er laat hij zich steeds meer en meer zien. Optredens in het buitenland wordt verwacht. Tournee door Nederland staat op stapel eind 2017.
Miss Montreal – legt zich meer en meer toe op jong talent en is zakelijk een nieuw onderdeel in haar bedrijf aan het opzetten of voortzetten. Ook zij gaat een Tournee maken door Nederland + Duitsland. Nieuwe songs kunnen we van haar verwachten.

Vraag 3) Eurovisie Songfestival.
Nederland wordt vertegenwoordigd door de meidengroep O`G3NE, drie zusjes onder de naam
Lisa – Amy – Shelley. De drie zusjes scoren hoog door hun warme en hartelijke uitstraling. Verwachting is dat ze mee zullen doen in de finale en dat is al heel wat.

Vraag 4) Gouden Televizier Ring – Zilveren Televizier Ster
Johnny de Mol springt eruit en Humberto Tan doet ook mee met deze race.

Vraag 5) Koningshuizen in binnen en buitenland.
Nederland: Koning Willem Alexander is steeds geliefder aan het worden bij het Nederlands publiek. Hij ontwikkelt zich als een vriendelijke man die steeds vaker de media te woord staat. Heeft steeds meer de behoefte en grijpt dan ook zijn kansen, om het Nederlandse volk toe te spreken, om samen de schouders eronder te zetten en maakt steeds meer bijzondere uitspraken over gebeurtenissen in het land en daarbuiten.
Koningin Maxima doet een stapje terug, concentreert zich meer en meer op kleinschalige projecten met duidelijke hulpvragen, vooral gericht op de doelgroep meisjes.
De drie prinsesjes Amalia – Alexia – Ariane - ontwikkelen zich als jonge dames die weten wat er van ze verwacht wordt. Toch blijft hun spontaniteit zichtbaar, vooral de middelste van de drie Prinsesjes Alexia is het creatiefst.
De zoon van Prinses Irene Jaime doet opmerkelijke keuze`s die te maken hebben met zijn familie toekomst.
Engeland: Prins Charles & Carmilla nemen het stokje over van Koningin Elisabeth.
Charles zijn zonen ondersteunen hem zoveel mogelijk hierin.
Prins Harry van Wales vindt zijn geluk in de liefde.
Bij prins William en Kate komt er een nieuw kindje bij, gezinsuitbreiding vindt wederom plaats.
Het zusje  van Kate, Pippa Middleton,  vindt haar ( gezin )geluk.
Noorwegen: Onrust in het Koninklijk huis
Monaco: De band wordt steviger tussen Koning Albert II en prinses van Monaco Charlene, de veranderingen in het paleis van Monaco gaan langzamer dan verwacht. De zusters van Albert hebben het moeilijk met de veranderingen.  Opvallend hierin is, dat de media meer verzint dan waarheden verspreidt.

Vraag 6) Oorlog in het Midden-Oosten.
Rusland en Amerika zetten zich vol in. Het gaat niet meer om het Oosten maar tussen twee wereld machten via het Oosten.
Helaas is de oorlog in 2017 nog niet ten einde. In het midden Oosten vindt een verandering van de wereld macht plaats, die de handel  “Olie” opdrijft. 
Ik zie nieuwe machtshebbers en nieuwe leiders over heel veel landen in het Oosten.
IS wordt stevig aangepakt, het einde is nog niet in zicht. Egypte raakt nauw betrokken.
Turkije heefteen twee deling in het land als strijd. Dictatoriale situaties vinden daar plaats, oorlog en strijd onderling. Opnieuw vluchten veel Turken uit hun land.
De oorlog in het Midden Oosten is net als een steen die je in het water gooit en de ringen in het water eromheen worden steeds groter en groter. Het breidt zich uit naar steeds meer landen er omheen. Turkije maakt de mensen mond dood en zal Rusland als vriend omarmen.

Vraag 7) Donald Trump.
Trump stelt veel democraten teleur. Daar waar armoede is zal nog meer armoede komen. Amerika stevent af op een wereldmacht verkleining. De dollar zal minder waard worden. Pas in zijn derde Presidentschap jaar komt er een economische opleving.
Er zullen geen goede afspraken komen met landen, die vroeger goede handel dreven met Amerika, en nu aan de kant gezet dreigen te worden. Hij wil dat de Amerikaanse burgers het zelf weer op pakken en uitvoeren.
Weinig handel met andere landen toe laten, veel meer uit eigen bodem, eigen teelt introduceren, met zijn eigen mensen ( Amerikanen ).
Ik zie iets over de huizenmarkt in Amerika, de stedenbouw onder het bewind van Trump krijgt een vies smaakje.
Het blanke ras in Amerika wil hij op waarderen, Trump is een kleine dictator aan het worden.
Veel nieuwe vormen die Obama heeft gecreëerd laat Trump links laten liggen, zijn beleid is om de Amerikanen onderling sterker te maken, met elkaar meer doen/ondernemen en niets uit het buitenland halen. Eigenlijk stopt hij met verdragen die al gemaakt zijn.
Omrede: te weinig waardering voor de oorspronkelijke Amerikanen.
Eigenlijk wil deze man versnippering onderling tegen gaan.
De rijken worden rijker en de armen worden armer, dat zal het resultaat zijn. Pas in het derde regeringsjaar komt er een zichtbaar veranderingsproces m.b.t. onderhandelingen.
Hij zet duidelijk lijnen uit naar Engeland en Rusland, het Midden Oosten, Japan, China.
Europa vindt hij te zwak.
Dit is het gevolg in aanpak van de nieuwe president van Amerika naar overige wereld landen en nog meer.
Groot Brittannië: Engeland, Ierland en Schotland, vallen uit elkaar mede door wat er in Amerika zich ontwikkelt. Dit continent zet zich duidelijker neer, maar niet meer gezamenlijk.
Zo zijn Noorwegen en Zweden ook zich aan het beraden, hoe zij zich los kunnen maken van Europa.
Rusland zal zich dreigender opstellen naar Europa en vervelende nare acties ondernemen.
Al met al dreigt Europa in een behoorlijk isolement te geraken, als je ook kijkt naar Frankrijk en Duitsland, dan zal je zien dat deze twee grote landen steeds meer een eigen beleid laten zien en er ook naar handelen, die niet overeen stemt met de Europese gedachte`s.
Ons geld stelsel, de Euro, staat niet sterk en komt in zwaar weer.

 Vraag 8) Politiek Nederland
Nederland mist politiek gezien daadkrachtige besluiten met het nieuwe kabinet en oude en nieuwe ministers erin. Minister President Rutte wordt aan de zijlijn gezet. De linkse partijen bundelen zich sterker dan ooit, net zo als de alternatieve partijen. Wilders wordt in een isolement gezet.
Het stemgedrag van de Nederlanders uit zich in ongenoegen en stemmen op Wilders.
D66 zal het wederom goed doen, PvdA scoort heel goed, VVD verliest zetels, partij 50+ scoort ook heel goed ( Henk Krol ).
Het stemgedrag van de Nederlanders wordt door het vluchtelingen beleid ingezet, om zo hun ongenoegen te uiten.
Nederlanders willen kiezen voor een goede en verantwoordt toelatingsprocedure voor vluchtelingen met ook duidelijkheid over hoe deze mensen hier komen te wonen en te werken.
Politiek D66 en PvdA springen hierin op in. Toch zie ik Rutte niet echt verdwijnen., Minister President? 
Wel als een belangrijke vertegenwoordiger van Nederland in de NAVO, · Europees iets zie ik bij hem doorgroeien in zijn kunde, geen ministerschap maar vertegenwoordiger van een Europees Internationale belangrijke club.

2017 is een jaar van scherpe tegenstellingen, veel onduidelijkheden, veel burger ongehoorzaamheden.
Toch zullen er veel bijzondere initiatieven door burgers en bedrijven gezamenlijk ontstaan zonder toestemming van instanties/subsidies en het lukt allemaal ook nog.
Mensen investeren in hun eigen bedrijf, met elkaar zonder subsidie of geld van de overheid.
Saamhorigheid wordt sterker in Nederland. Families helpen elkaar meer en meer.
Gezinsherenigingen van niet Nederlanders wordt een halt toegeroepen.
Veel emigratie vanuit Nederland naar andere werelddelen zal plaats vinden.
Emigranten/Burgers vanuit het Midden Oosten verschuiven zich naar andere werelddelen dan Europa.
Hierin spelen de Emiraten financieel een grote rol en helpende hand.

Vraag 9) Wat ik verder nog kwijt wil
Wat opvallend is voor 2017 is dat Burgeroorlogen meer en meer zichtbaarder worden.
Ook hier in Nederland zal er regelmatig hardhandige en gewelddadige acties gevoerd worden.
Het wordt wederom een rommelig jaar.
Wat ik wel heel mooi vindt is dat er wel steeds meer mensen zich laten horen hoe ze het anders willen, het blijft niet meer binnenskamers.

Beste mensen ik wens jullie een heel goed en liefdevol sprankelend jaar toe, met veel mooie ontdekkingen voor jezelf en elkaar.
GELOOF IN JEZELF……….EN VERTROUW OP JE INGEVINGEN
Sonja Dover……..……………. Medium voor Mens & Bedrijf & Dier…………….Voorspellingen 2017.