Voorspellingen over 2016          


Voorspellingen voor bekende Nederlanders in de Showbizz:
Gordon doet een stapje terug, legt zich nog meer toe op zijn 2 zaken, TV programma`s gaan gewoon door.
Gerard Joling krijgt een vriend 2015 begin/half 2016, liefdevolle zorg om zijn moeder en krijgt het steeds drukker met eigen teksten schrijven en een nieuwe hit CD deze zomer
Patricia Paay legt zich weer toe op het zingen
Marco Borsato begint een bedrijf met en voor jong talent om deze doelgroep te  coachen en de kleine kneepjes van het vak over te dragen.
Sylvie Meis heeft besloten zich meer toe te leggen op de lingerie lijn en haar zoontje. Ze is standvastiger geworden.
Rafael van de Vaart voelt zich weer eindelijk blij met de keuze van zijn voetbalcarrière en woonplaats en heeft geen spijt van Sabia los te laten.
Sabia en haar kinderwens wordt nog niet vervuld ook laat zij zich niet meer zo manipuleren door de Media, ze heeft haar lesje geleerd. Haar TV carrière ontwikkelt zich nu nog niet.
Yolanthe & Wesley zullen naast dit kindje nog een kindje krijgen. Yolanthe blijft zich inzetten voor kans arme meisjes en Rafael zijn voetbal carrière ontwikkelt zich zeer positief en is geliefd bij een grote groep fans.
Edwin Evers zijn muziek wint het altijd nog van zijn DJ werkzaamheden.
Giel Beelen zet zich volledig in voor de nieuwe muziek- stromingen en wordt op TV daarvoor velen malen gevraagd in zijn (bijna) eigen TV programma maar Radio blijft nog wel zijn beroep en hobby.
Patty Brard heeft in het aankomend jaar meer en meer het gevoel dat zij haar gevoeligheid meer verdieping wil geven. Haar afkomst speelt hierin een grote rol……
Carlo Boszhard en zijn man willen een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het werk wat ze op TV laten zien, nieuw bedrijf start onder hun beide handen met uitbreiding van vaste mensen in dienst. Theater optredens krijgt steeds meer hun belangstelling……..wordt succes.
Irene Moors bezint zich het aankomend jaar om vervolgens ook zelf een programma in eigen beheer neer te willen zetten, typetjes neerzetten komt wel weer eens, maar radio en/of TV vindt ze belangrijker/leuker om zich daar druk om te maken, eigen radio programma…….
Roy Donders zet zich in om met zijn kledinglijn ook workshops neer te zetten…..als ook TV programma`s blijven op zijn pad komen·
Chantal Janzen, in haar privé knelt het wat meer, toch redt ze het allemaal om zich volledig in de TV wereld in te zetten voor Nederland en Duitsland. Men ziet haar graag.
Renee Froger is in zijn nopjes en krijgt steeds meer energie maar moet blijven oppassen om niet te veel weer te willen aanpakken of neer te zetten. Zingen is zijn lust en leven, organiseren kunnen anderen beter.
Ali B weet als geen ander hoe je het publiek moet zien vast te houden en dat doet hij dan ook om met andere artiesten vooral met jong beginnend talent mooie specials neer te zetten. We zullen veel van hem blijven horen.
Humberto Tan is een man aan het worden die de presentatie van “De Wereld Draait door” aardig aan het over nemen is, het publiek smult ervan en daar gaat hij nog eventjes lekker mee door, zijn privé leven komt een beetje in de knel.
Paul de Leeuw krijgt opnieuw zijn eigen TV show maar een theater toer heeft nog wel zijn wens als acteur.
Eva Jinek krijgt een zwaar jaar met veel commentaar over haar presentatie, veelal jaloerse collega`s, ze gaat lekker en houdt alles goed in de hand, een krachtige en wijze vrouw die lang mee zal gaan in de TV wereld waardoor zij veel respect en waardering zal krijgen.
Angela Groothuizen zal steeds minder in beeld komen wat ze dit jaar goed kan gebruiken vanwege kleine familie verwikkelingen.
Familie Hazes: broer en zus leggen hun vete bij en zorgen voor spectaculaire zang prestaties.
Birgit Lewes is opnieuw weer in Love maar is daar rustiger in dan voorheen; Haar zang carrière is belangrijker voor haar geworden, nu meer dan ooit.
Glennis Grace de vrouw met een gouden stem is op haar top in haar carrière en dat weet ze. Ze is bewust bezig om haar privé optredens meer kans te geven dan ooit en dat lukt haar prima. Ze wordt gedragen door het publiek.
Edsilia Rombley groeit meer en meer en haar muziek keuze verandert en groeit mee. De liefde in haar leven sterkt haar als ook haar schoonzus Trijntje Oosterhuis waar ze samen muzikaal mee door groeit, want soul optredens in Nederland willen de dames graag doorzetten als ook in het buitenland, kansen komen er zeker…..Edsilia heeft veel meer in huis en dat laat ze zien.


Wie wint het Eurovisie Songfestival en haalt Nederland met Douwe Bob de finale?Zo ja, op welke plaats eindigen “we”.
Douwe Bob komt niet door de finale, Rusland komt heel ver.


Wat gebeurt er in ons Koningshuis en in de buitenlandse koningshuizen.
Het Koninklijke Huis in Nederland;

Prinses Amalia doet het boven verwachting heel goed. Haar IQ is hoger dan men dacht. Ze is een strebertje in veel dingen.
De middelste prinses Alexia schijnt een schrijvers talent te bezitten en is een zeer rustige jonge dame die weet wat ze wil.
Koningin Maxima vergt erg veel van zichzelf, ze doet en moet een stapje terug doen.
Koning Willem Alexander neemt geen genoegen meer met vage afspraken w.b. wat wel of niet mag of kan als Koning en laat dit duidelijk merken, ook laat hij, daadkrachtigere taal horen wat Nederland hoort te doen. Onze Koning zijn ziens wijze/normen en waarden wil hij duidelijk het volk voorhouden. Hij ziet dit ook als zijn plicht.
Koningin Maxima blijft bescheiden in haar normen en waarden naar buiten te brengen en dat siert haar.
 Al met al wordt het koninklijk huis steeds meer gewaardeerd en op handen gedragen door het Nederlandse volk.
Pieter van Vollenhoven en Prinses Margriet trekken zich helemaal terug uit het openbare leven.Het is genoeg geweest
Het Spaanse Koninklijk huis; krijgt het zwaar te verduren in het aankomende jaar en daarna.
Het Koninklijk huis in Engeland; vernieuwing van  troonwisseling voor de generatie na Koningin Elisabeth vindt intern plaats. De Koningin zal een nieuw wetsvoorstel m.b.t. troonwisseling inbrengen.
Prins Harrie vindt zijn grote liefde.
Het Koninklijk huis in Noorwegen; zorgt Prinses Matte – Marit voor commotie, zij ontpopt zich als een krachtige volwassen prinses die Noorwegen krachtig op de kaart weet te zetten met haar nieuwe normen en waarden.
Koninklijk huis in Zweden; breidt zich uit met nog zeker 3 a 4 prinsjes -prinsessen. Ook hier is de verandering in troonopvolging intern volop in discussie.
Monaco; de tweeling brengt veel geluk bij beide ouders en dwingt hun min of meer concessies naar elkaar te doen, wat steeds beter lukt. Het leven in het paleis krijgt een andere traditie invulling, als ook de strenge hiërarchie die zal worden afgeschaft.

Hoe ontwikkelt de vluchtelingencrisis zich in Nederland en de rest van Europa.
Is er licht aan het eind van de tunnel wat betreft de oorlog in Syrië;
De meeste Europese landen willen grensverscherping aanbrengen, maar grens sluiting is nog een stap te ver vindt Nederland nu en nog wat E.U. staten. Uiteindelijk krijgen we permanente grens controles, dus de grenzen gaan gesloten worden, als argument:
bescherming voor de huidige bewoners van Europa.
Syrië en de landen er om heen zullen in 2016 nog steeds met elkaar in oorlog blijven en het probleem IS wordt niet opgehelderd in 2016, dat heeft een langere adem nodig.
Veel burgers uit bovengenoemde landen verspreiden zich over heel de wereld, nieuwe kansen -nieuwe mogelijkheden-
Relletjes, demonstraties, aanslagen en kidnappings zullen in 2016 helaas doorgaan.
Het bundelen met verschillende werelddelen om deze oorlog de kop te bieden is nieuw.
Opvallend is dat Utrecht een plek is waar veel onrust zaaiers wonen die voor IS zouden willen strijden. Ook Amsterdam en Den Haag kent groeperingen die zich willen laten gelden in Nederland n.a.v. de oorlog in Syrië.
Deze massale volksverhuizing levert in eerste instantie veel negativiteit op maar ook schept het weer mogelijkheden voor nieuwe creatieve werkzaamheden; eigen bedrijfjes, samenwerking verbanden, Arabische/Afrikaanse inzichten komen mee en verweven zich met de westerse inzichten m.b.t. ook tot werkgelegenheid, omgang familie en ouder wordende familie. Wat hierin heel opvallend is, is dat de gevluchte vrouwen   sterk, krachtig en volhoudend zijn.

Misdaad in Nederland
;
De onrust in Europa met aanslagen is al erg en onrustig genoeg. De misdaad in Nederland d.m.v. liquidaties neemt in 2016 toe, ook verdwijningen van mensen, veelal jonge mensen is hierin opvallend. Denk aan kidnapping, lover boys, wraakacties.
Het leven in Nederland is rommeliger en negatief heftiger geworden.

Politiek in Nederland en andere werelddelen;
Premier Rutte blijft aan, PvdA, VVD, CDA, D66, de grote partijen in ons land zien meer kans om het sneller samen eens te zijn.
Partij van Wilders PVV groeit en krijgt ook meer zeggenschap. Als je kijkt naar de omliggende landen groeit het rechts denken harder dan we zouden willen.
Gelukkig is dit maar van tijdelijke aard…….
Democratie wordt hoog in het vaandel gehouden.
Politiek gezien groeit er een saamhorigheid onder veel Europese landen, door de problematiek die zich nu ontwikkelt. Men spreekt zich duidelijker uit dan ooit.
Hierin is Amerika een voorbeeld, politiek gezien, voor Europa.
De Europese munt blijft stabiel.
Politiek gezien is Engeland wel het land dat steeds meer afwijkt, hoe Europa zich zou moeten ontwikkelen.
Als ik naar andere wereld delen kijk dan zie ik toch dat Rusland zich ontwikkelt in ons nadeel. Ik verwacht dat zij zullen kijken hoe met de Emiraten connecties gemaakt kunnen worden om zich nog sterker neer te zetten in de wereld en om de confrontatie economisch met China aan te kunnen gaan.
Politiek gezien kabbelt Amerika gestaag door 2016,
maar negatieve veranderingen in de politiek staat ook Amerika te wachten.

De Amerikaanse presidentsverkiezingen;
 zouden eigenlijk door Hilary Clinton gewonnen moeten worden maar dat zal niet gebeuren. De strijd zal gaan tussen Lindsey Graham en Donald Trump en Hilary Clinton waarvan Donald Trump de meeste kans maakt.

Olympische Spelen in Rio de Janeiro te Brazilië
Het onderdeel zwemmen wordt zeer boeiend zowel bij de dames als heren worden gouden en zilveren plakken binnen gehaald door Ranomi, Femke en Sebastian.
Onderdeel Veld Hockey halen de dames een zilveren plak en bij de heren hoor ik goud/zilver…..
Onderdeel Turnen Gymnastiek zal Epke zeker weer een gouden plak binnen halen met zijn onderdeel Rekstok.
Al met al zullen de Nederlandse spelers op veel onderdelen flink scoren en met elkaar zo`n 13 a 15 plakken mee naar Nederland nemen.

Tja, eigenlijk moet ik zeggen…..door deze woelige periode waar we met zijn allen nu midden in zitten schept het meer en meer een saamhorigheid in Nederland, meer samen doen en ontwikkelen en uit voeren zal plaats gaan vinden onder elkaar. Tevredenheid over wat wij hier al hebben opgebouwd in Nederland wordt meer en meer gevoed en gezien. De tegenstellingen zijn scherper aan het worden door al de verschillende culturen in ons land, en dat is heel hard nodig om uiteindelijk echt te zien WAT wij hier in ons land al voor elkaar hebben gekregen met bloed zweet en tranen en wat we zullen moeten veranderen in positievere zin om vast te houden wat wij prettig vinden. De verandering is onomkeerbaar voor iedereen.
Een krachtig, gezond maar vooral liefdevol 2016 toegewenst.
Geloof in jezelf en vertrouw op je ingevingen.
Medium Sonja Dover www.sonjadover.nl         
Geschreven op 18 november 2015.