VOORSPELLINGEN 2015
Geschreven op 17 + 18 oktober 2014 door Sonja Dover Medium

Voorspellen is het mooist en het moeilijkst wat er is omdat tijdsduur een lastig dingetje is, toch wil ik een poging wagen. Met plezier heb ik gekeken naar een aantal vragen, terwijl Henny alles noteerde met op de achtergrond haar zelf gecomponeerde muziek en klanken, om deze diepe concentratie te behouden naast dat ik ook van de muziek heel blij wordt en het mij rustig houdt. De nare verdrietige beelden krijgen geen grip op mij, de muziek ondersteunt om goed bij mezelf te blijven, waardoor het ook leuk en uitdagend blijft. Het was weer een feestje.

VRAAG 1. Voorspellingen over 27 bekende Nederlanders;

GORDON - gooit het roer om in zijn zang carrière en zoekt meer en meer de entertainment kant op, denk aan een soort musical vorm waarin hij een meerwaarde wil geven aan zijn zangervaringen. Al met al komt er meer geestelijke rust in zijn drukke leven en dagelijks bestaan.

GERARD JOLING - lieve man, ook hij gaat 't roer omgooien, meer grip op zijn agenda krijgen. Er komt steeds meer ontspanning in zijn leven en nog meer zorgvuldigheid in contacten familie/vrienden. Programma Geer & Goor gaat verder, en er komt een nieuw tv programma met Gerard als ook buitenlands optreden komt er ook meer(weer) aan.
PATRICIA PAAY - er zit een nieuwe liefde aan te komen. Moeder - dochter band/relatie wordt intenser. Betrokkenheid ouderen via 't goede doel + tv programma.
MARCO BORSATO - voor beginnend aanstormend talent is hij een lieve man en zang/coaching ligt hem erg goed, hij zet zich in voor 200%. Ondersteunt tevens zijn oudste zoon in diens zang/musical - carrière. Ook komt er een nieuwe film met Marco uit
(goede doel) en hij overweegt te stoppen met Voice of Holland.
YOLANTHE SNEIJDER CABAU - haar film carrière start voorzichtig door, presentatrice van een nieuw tv programma is in aantocht, moederschap begint te trikkelen en ze is heel gelukkig in de liefde en voelt zich ook goed als voetbal vrouw. Een stevige zelfverzekerde vrouw met een gevoelig hartje voor minder bedeelde.
SYLVIE MEIS - komt in een fijne buurt op stand in Amsterdam met haar zoon Damian te wonen. Zal een rustig jaar krijgen, meer tijd voor haar familie en echte vrienden. Wordt meer en meer gevraagd om gastvrouw en presentaties te doen wat haar nieuwe beroeps uitdaging zal worden. Haar sieradenlijn komt in de gevaren zone terecht, opletten!
RAFAEL VAN DER VAART - zijn voetbal carrière raakt in het slop. Op passen geblazen! Ook zijn relatie met Sabia......het zit allemaal niet meer zo lekker, Rafael.
LINDA DE MOL - nieuwe uitdagingen in binnen- en buitenland, ze ervaart veel druk, een druk jaar wordt het. Ze slaat zich er goed doorheen, die bedreigingen voor de Fam. De Mol. Liefde tussen haar en haar man is weer volop aanwezig.
EDWIN EVERS - richt zich meer op muziek maken waardoor het radio dj-en minder wordt.
RUUD DE WILD - nieuwe liefde nieuwe kansen.
GIEL BEELEN - is een man die nieuwe artiesten goed kan promoten en hij kan zijn muziek presentaties goed omzetten in uitdagende creatieve leuke vormen voor het publiek. De tv zal hem ook daarin vinden. Onze nieuwe Willem Duys!
PATTY BRARD - gelukkig met haar Antoine, grote mond klein hartje, lieve stevige vrouw. Op weg naar eigen tv programma, wordt voor een serie gevraagd en Antoine zijn carrière verloopt voorspoedig. Een soort Artiestenbureau? !
CARLO BOSZHARD - zie een huwelijk, ontwikkelt opnieuw nieuwe typetjes voor zijn korte tv programma's met ondersteuning meer en meer van zijn man (voorlopig nog op de achtergrond). Samenwerking Irene Moors wordt minder.
IRENE MOORS - een bijzondere vrouw met een bijzondere manier van presentatie en geliefd door groot publiek. Overweegt radio (weer!) te doen, via eigen station?. Ook zij vindt typetjes neerzetten nog steeds leuk (?) maar spiritualiteit blijft haar ook boeien, denk aan Tineke de Nooij.
ROY DONDERS - er komt veel op hem af, ondersteuning nieuwe manager is onderweg. Het wonen in een grotere stad zal hem goed doen en geeft hem meer creativiteit waardoor hij zijn leven ervaart als veiliger. Roy zal meer "nee" zeggen dit jaar, en beraad zich om voor groepen workshops te gaan geven.
CHANTAL JANZEN - haar carrière slokt haar leven helemaal op, weinig ruimte voor privé. Zie zang carrière eind 2015 in een opwaartse lijn in Nederland. Hollands got Talent wordt laatste seizoen voor Chantal. Presentatie Dance talent programma stopt niet, net zo als de overige tv presentaties, ze houdt veel aan. Is zeer geliefd bij het Nederlands publiek.
DRIES & DAVE ROELVINK - Dries carrière kabbelt gewoon door ondanks dat zijn zoon andere normen hanteert en waardoor Dave nog vaak in het nieuws verschijnt. Twee mensen die een sterke familieband hebben.
JAN SMIT - een man met veel talenten, expressie, consequent gedrag, maar vooral gelukkig in de liefde is. Een enorme groeispurt in de media en film wereld maakt. We zullen veel van hem horen en zien.
RENEE FROGER - de spanningen lopen hoog op, het kost hem steeds meer moeite te doen wat hij normaal allemaal voor elkaar krijgt. Geeft nu meer aandacht aan zijn gezinsleven. Goede doelen actie via radio en/of tv, iets over film + Amsterdam. Bezig met een film m.b.t. Amsterdam, film of musical kan ook nog, volkszangers/Amsterdammers en het Nederlands lied. Maakt samen met zijn zoon een cd en zoon van Andre Hazes (Dre) wordt daarbij betrokken. Nieuwe kerst cd? !
KATJA SCHUURMAN - groeit uit naar een rijpere volwassen vrouw met steeds meer oog voor diepgaande thema programma's, maar wel met een creatieve blik en een mening die niet doorsnee is, zal meer zichtbaar zijn. Haar man Gijs Romer zal zich steeds meer willen ontwikkelen als regisseur.
Op toneel is hun samenspel verfrissend en boeiend. De nieuwe Pleunie Touw en Hugo Metsers.
FRANS BAUER - is met een nieuwe film bezig of komt er aan, woonwagenkamp/zigeunerleven staat hier centraal in. Combinatie gezin/familie/carrière gaat hem steeds beter af. Ontspanning via natuur en de bossen zijn heel belangrijk voor hem.
ILSE DE LANGE - haar switch met Waylon heeft haar carrière veel positieviteit opgeleverd en heeft haar zang carrière goed gedaan. Een eerlijk intens levende creatieve vrouw. Haar zangcarrière in het buitenland ontwikkelt zich zeer snel en voorspoedig om uiteindelijk in Amerika door te breken. Haar eigen teksten worden steeds beter ontvangen door een breed publiek.
WAYLON - de liefde in zijn leven vraagt heel veel van hem maar zijn zang carrière blijft zoals het nu is. Ook Waylon verdiept zich in zelfgeschreven teksten maken, eigen songs creëren. Hij heeft een lastig jaar.
ALI B - lief mens en zeer nauw betrokken bij zijn nieuwe Voice of Holland pupillen, deze ervaringen worden door Ali B in zijn tournee/shows, meegenomen als nieuwe optredens, heel creatief gaat hij ermee om. Een eigen tv – zang programma maken met opname in een warm land, heeft zijn interesse gekregen net zo als een tournee met nieuw talent door Nederland te maken.
HUMBERTO TAN - een enthousiaste man met discipline in wat hij wil, hij zet zijn tanden er stevig in, lukt ook redelijk goed wat hij wil. Zijn tv carrière verloopt goed.
Combinatie gezin /tv = dit jaar wat lastiger.
FERRY DOEDENS - moet dit jaar veel uitleggen en discussiëren wat hij wel of niet wil, zowel in de liefde als in zijn carrière. Carrière maken in het buitenland? Holland blijft trekken! Ook zal hij meer en meer gevraagd worden voor spraakmakende programma's. Daarnaast kan hij goed zingen. Iets met model. Modellen serie!
PAUL DE LEEUW – wil een film maken. Blijft met tv programma's goed zichtbaar en kan zelf hierin steeds meer en meer in of aanvullen. Overweegt (weer) een theater programma te maken maar niet alleen. Paul blijft altijd zichtbaar, dat is ook zijn kracht.

VRAAG 2. Wie wint het Eurovisie Songfestival en haalt Nederland de finale?
En zo ja, op welke plaats eindigen "we"?
Het beeld wat door komt is dat een aantal mensen zingen met op de voorgrond een vrouw, het is een rommelig geheel naast dat het geen gemakkelijk lied is wat Nederland in zendt. We komen niet ver, tussen de 13de en 18de plaats. Een Oostblok land gaat waarschijnlijk winnen, zoals Kroatië. Albanië hoor ik ook. Wat je ziet is dat er spectaculaire liedjes zich laten zien. Nieuwe tendens = liedjes met een thema, een boodschap er in verwerkt vallen op, hebben de voorkeur.


VRAAG 3. Wat gebeurt in ons koningshuis en in het buitenlandse?
Hoe verloopt de eerste vernieuwde Koningsdag?
Prinses Beatrix zal zich meer op goede doelen richten. Prinses Laurentien en Prins Constantijn zullen met plezier meer openbare verplichtingen vervullen, hun jongste dochter Eloise heeft een teken talent. Prins Maurits zal een nieuwe functie gaan vervullen, waarin hij een positie inneemt die volgens mij m.b.t. het bankwezen te maken heeft, soort raadsman. Zijn vrouw Prinses Marilène zal weer een functie gaan bekleden wat met kunst te maken heeft. Prinses Margriet en Mr. Pieter van Vollenhoven zullen wat meer lichamelijke ongemakken ervaren, vooral haar linkerbeen vraagt meer aandacht. Mr. Pieter gedraagt zich in het openbaar bescheidener dan anders.
Koning Willem Alexander toont in het openbaar meer betrokkenheid naar het volk en beweegt zich vrijelijk, knoopt gesprekken aan met mensen, gaat ontspannen om met de pers. Zijn visie over het leven, omgang met elkaar heeft zich verscherpt en graag zou hij nadrukkelijker daar zijn mening over willen verkondigen. Bij speeches, toespraken en openingen merk je daar steeds meer van. Zijn lichaam omvang verandert als ook zijn kleding keuze.
Koningin Maxima doet een stapje terug in haar goede doelen toer. Haar oprechte belangstelling is haar visite kaartje als ook haar bewuste kleding keuze waar ze die aanschaft.
Hun oudste dochter Prinses Amalia is een pittige jonge dame geworden en niet op haar mondje gevallen, lijkt erg op haar vader.
Prinses Irene zal opnieuw liefde in haar leven tegen komen en omarmen.
Prinses Christina's zang carrière staat op een laag pitje, en ze twijfelt over haar definitieve woon keuze.
Prins William en Hertogin/Prinses Cate (Engeland) zullen snel een derde kind in hun gezin ontvangen.
Broer Prins Harry is nog steeds niet toe aan een vaste relatie. De Koninklijke familie in Engeland wordt steeds meer positief door het volk gedragen.
Als je kijkt naar de Koninklijke familie in Spanje m.n. Koningin Letizia dan zie je de betrokkenheid met het volk zich steeds meer in kleine projecten ontplooien, waardoor geldstroming voor deze projecten los komt, onderwijs zal haar nieuwe aandacht vragen en een nieuwe doelgroep van haar worden.
Koning Leopold van België maakt zich niet geliefd bij het volk.
De koningin van Zweden schrijft opnieuw een boekje waarin haar zuster betrokkenheid heeft.
Het koninklijk huis van Nederland en de financiële kwestie rondom de oranjes, zoals het budget van het koninklijk huis, is voor de koning en koningin een negatief discussie punt, vinden zij.
Koningsdag zal weinig nog veranderen, we gaan voorlopig op de oude voet door. Muziek festivals is wel waar de koning en koningin van vinden dat het samen zijn van ons volk boeiender maakt dan spelletjes organiseren, toch willen zij het volk vrijlaten in koningsdag te vieren. 30 april zou wel eens 27 april kunnen worden en blijven, de verjaardagsdag van onze koning met de hoop dat het meer en meer in het teken komt te staan van festivals, muziek. Scholen zullen een halve dag schoolspelletjes kunnen blijven organiseren en daarna vrij.

VRAAG 4. Welke schokkende misdaadgebeurtenissen voorzie je.
Amsterdam - wordt door bom aanslagen opgeschrikt waarbij ook veel loos alarm tussen zit.
Den Haag - heeft een criminele bende in de binnen stad waarin de achter gelegen straatjes in de binnen stad onveiliger zijn geworden.
Utrecht- Marokkaanse jongeren roeren zich opnieuw.
Arnhem – veel last van dakloze, mensen worden assertief als het gaat om beroving. Men helpt en is minder passief.
Het lijkt wel of Zeeland overspoeld wordt door criminele jongeren.
Nederland is niet meer zo'n rustig landje als we gewend waren. Ontvoeringen zullen veel vaker plaats vinden.
Middelbare scholen worden aan strengere regels gelegd m.b.t. pesterijen. Er komt een wet voor strafvervolging / taak oplegging. Lagere scholen krijgen vanuit de overheid opgelegde projecten die gaan over pesten als verplicht vak. De groepen 1 + 2 worden daar al in meegenomen.
Ook krijg ik een schiet incident aangereikt in de van Helmerstraat Amsterdam / Den Haag, waarin een aantal burgers betrokken raken die er niets mee te maken hebben, er wordt vanaf 1 hoog naar beneden geschoten. Het is een 3 hoog oud pand, er naast is het huis afgebroken, andere kant gewoon woonhuizen= redelijke buurt.
Voorjaar zie ik nog een liquidatie in Groningen, geschoten wordt op een brommer/scooter rijdende man.
Ook zie ik een roltrap waar een naar incident met messen/schieten plaats vindt. Het is in een metro station.
Frankrijk wordt opgeschrikt in de hoofdstad opgeschrikt door een (bus) explosie, heeft met (Engelse) toeristen te maken.
Spanje – 2 bom aanslagen waarvan een met een trein incident. ( Lissabon )
– 2 vliegtuin rampen Australië + serie moordenaar via wurging / koord.

VRAAG 5; Wat komt er uit het onderzoek rond het overlijden van Els Borst.
De dader is een geestelijke zieke man.

VRAAG 6; Wat komt er uit het onderzoek rond de afpersingszaak bij de familie De Mol.
De dader (zijn meerdere personen). Wat ik ook zie is een kantoor, een oud medewerker, daardoor is de inzage van Fam. De Mol bekent. Er wordt meer gedreigd dan de dader(s) waar kan maken. De dader (s) wordt gepakt. Via Johnny de Mol jr. zal de ontknoping plaats vinden.
Helaas wakkert dit meerdere mensen aan vervelende dingen/reacties te ondernemen naar Fam. De Mol en andere rijke bn-ers. Deze kleine groep mensen heeft er een soort spel van gemaakt, hoe je bij rijke mensen en bn-ers verhaal zou kunnen halen.

VRAAG 7.Zijn er grote veranderingen in de binnenlandse en buitenlandse politiek te verwachten?

Premier Rutte ligt nog steeds goed in de markt, hij doet het heel goed. Zijn woord keus is een feest voor het gehoor = algemene opinie.
Op een of andere manier is het belangrijk zoals nu de verdeling politiek ligt, dat dit gehandhaafd blijft, omreden; de schommelingen en bewegingen rondom de crisis
(opwaartse lijn in crisis periode op te vangen).

De economie in Nederland verloopt gestaag in een opwaartse lijn.
Kijk naar opleving huizenbouw – renovatie, visserij, scheepvaartbouw, gezondheidszorg (maar dan via andere contracten aanbod), meer initiatieven vanuit zzp-ers die hun eigen werk creëren. Men durft meer te ondernemen.

De financiële groei in Nederland is matig maar groeit mondjes maat de goede kant uit. Als je kijkt naar Duitsland, Frankrijk en Engeland, dan zie je dat de werkloosheid cijfer in Duitsland zich stabiliseert als ook in Engeland.

Spanje is nog niet uit z'n diepte punt als ook Italië en Griekenland. Heeft met investering beleid te maken.
Daarnaast is er een enorme verschuiving gaande m.b.t. financiële macht;
Amerika – China – Rusland – Europa.
Opvallend is de macht verschuiving in Amerika, het verslapt.
China maakt nog 1 groeispurt mee op financieel gebied.
Rusland zal uiteindelijk de strijd met China aangaan.

Scheepvaart en water innovatie vanuit Nederland wordt meer en meer gevraagd.
De KLM wordt opnieuw aan banden gelegd.
Het asiel zoekers beleid in Europa dreigt behoorlijk uit de hand te lopen, Europa wil 1 lijn trekken en grens verscherping inlassen.
We komen er niet zo goed uit hoe we het moeten regelen met z'n allen en hoe mensen van buiten Europa op te vangen.
Mede daardoor zullen er rellen en heftige demonstraties ontstaan.


VRAAG 8; Hoe ontwikkelt de huizenmarkt zich en komt er een definitief einde aan de financiële crisis?
Subsidie verstrekking voor veel kooplustige wordt makkelijker gemaakt, rente is gunstig. Verkoop huizen is / staat in de lift.
Wonen voor ouderen, meer mogelijkheden komen er aan.
Renovatie oude huizen staan in de lift, meer huurwoningen zullen te koop met goede regelingen aangeboden worden.

Financiële crisis; voorlopig zitten wij als Nederland er wat langer in, in deze crisis vorm.
Geld voor heel Europa, alles heeft te maken met de oorlogen rondom ons heen, er is onrust in en om ons heen, we blijven voorlopig in een wat een lastige onrustige financiële situatie.
De economie trekt wel weer aan waardoor men wil (blijven) beleggen.
De dollar koers; de dollar en de euromunt zullen straks gelijk opgaan om uiteindelijk de euromunt steviger op de markt te zien groeien.

Aandelen Obligaties; zullen opnieuw een kentering meemaken, waardoor de beurs en de rente zich niet positief kunnen ontwikkelen.
Rondom de feestdagen (2014) komt daar weer rust in.
Zo rond maart 2015 is er weer flinke onrust om daarna weer in een stabiele situatie uit te komen.

De oorlogen in het Midden Oosten veroorzaken wel dat Rusland zich ermee wil bemoeien waardoor de investeringsdrang tempert en de dollar en euro munt en de rente zich onstabiel ontwikkelen.
De kentering die plaats moet vinden, vindt dan ook pas in het najaar 2015 plaats ten goede.

VRAAG 9. Hoe gaat de situatie rond IS zich ontwikkelen?
Ja, IS heeft teweeg gebracht dat de handen in een worden gevouwen om het geld - circuit goed te laten stromen en te blijven beheren en te laten stromen.
Een enorme volks verhuizing zal zich blijven plaats vinden.
Isolatie van de kern IS zal uiteindelijk plaats vinden = wel moeilijk uit te roeien.


VRAAG 10. Hoe ontwikkelt de Ebola - epidemie zich? Komt het naar Europa en wordt er een medicijn voor gevonden?
Het verspreid zich sneller op plekken waar het onlogisch is. Een heuse plaag voor de mens, toch wordt hier een anti - virus voor gevonden om te bestrijden.
Helaas eist het ook in 2015 veel mensen levens.
Europa zal niet vrij van deze Ebola plaag blijven.

En zo kom ik dan uiteindelijk aan het einde van deze Voorspellingen over het aankomend jaar 2015.
Het wordt weer een boeiend sprankelend jaar met veel uitdagingen, ontdekkingen maar vooral veranderingen, daar zitten we nu al midden in.

Ik wens een ieder een gezond en liefdevol 2015 toe en blijf open staan voor veranderingen, ook namens Henny Vermeijs.