Het is midden in de nacht en mijn hoofd wordt steeds helderder, zoals dat wel vaker 's nachts gebeurd. Een van de voordelen en nadelen van Medium zijn.

Verleden maand kwam er een echtpaar naar mij toe met de vraag, waarom hun kindje van 1 ½ jaar zo slecht slaapt, en dat is al even bezig. Er is geen ziekte of iets dergelijks gaande, vertelde ze mij.
Wel, ik stem mij af op het kindje via de foto en luister wat mij doorgegeven wordt.
Het bed waar in geslapen wordt staat niet op de goede plek in de kamer en het kindje kan haar energie niet voldoende kwijt. Ik raad de ouders aan het bedje te verplaatsen in de buurt van het raam zodat er veel meer licht is tijdens het slapen en ook raad ik de ouders aan een rustig steeds dezelfde muziekje op te zetten tijdens onrustige momenten, zodat hun kindje kan wennen aan ondersteuning van muziek en de ouder in de slaapkamer, zodat het kindje kan leren zich anders te ontspannen binnen de slaapkamer muren.
Energie kwijt raken is voor het ene kind, spelen met een auto of pop, maar voor een ander kind is ravotten de beste oplossing. Dit kindje heeft er hulp van een van de ouders bij nodig, namelijk, liggend op de rug met de benen omhoog fietsen tegen de handen van papa of mama en geluid erbij maken om te ontladen.
Van de week kreeg ik een email met de mededeling dat het kindje beter slaapt, het bed is ook anders neergezet.
Het raakt me, dat zo'n simpele formule werkt bij dit kindje en dat de ouders ook echt proberen hun kindje te helpen en er alles aan doen om de gevoeligheid die dit kind bezit normaal te vinden en er handen en voeten aan te geven.
Want dat was er wel aan de hand, het kind is een zeer gevoelig kind die heel veel oppikt van de ouders en de geestelijke wereld, waar ze, zo klein als ze is, van geniet maar ook geen ontspanning er van kan krijgen en mede daardoor 's nachts onrustig wordt en hulp van de ouders erbij nodig heeft.
Hele nuchtere ouders overigens die gelukkig open staan voor "er is meer tussen hemel en aarde", och anders zouden ze ook niet bij mij op consult komen, toch!

Wat ik nog wel tot mij laat doordringen is, dat energieën behoorlijk heftig kunnen zijn, of die nu van jezelf zijn of van die ander, het is heftig.
Zo'n klein kindje weet daar niet altijd goed raad mee, en zeker niet als het volle maan is, dan ben ik er zelf ook heel erg gevoelig voor. Meestal weten wij volwassenen er wel handen en voeten aan te geven, maar kinderen, vooral hele kleine kinderen weten zich daar dus geen raad mee.
Ze voelen en beleven veel, pakken van de ouders het nodige op, krijgen 's nachts doorgevingen of uittredingen, nou nou nou, je beleeft nogal wat als klein ukkie. Ouders die daar niet open voor (willen) staan, laten eigenlijk hun kindje goed in de kou staan en creëren op deze manier een kind die het gevoel krijgt dat ze niet mag zijn zoals ze is.
En dat is lastig. Maar als je kamer waar je bed in staat ook nog eens op een zeer energieke plek staat, dan blijf je dus onrustig.
Al met al er wordt gezamenlijk aan gewerkt om dit gevoelig kind in het gezin een waardig plekje te geven en te ondersteunen begreep ik uit de email.

Veel mensen, zullen dit herkennen, dat onrustig zijn, vooral 's nachts en zeker bij heldere maan. Maar ook zullen veel mensen herkennen, vol met van alles en nog wat te zitten en daar 's nachts wakker van liggen. Veel mensen zullen ook intuïtief voelen dat hun bed niet goed staat of de kamer niet prettig genoeg is.
Ja, dat zijn van die dingen als je gevoelig bent, fijn en onhandig tegelijk.
U weet dat u er iets aan kan doen, dus handel er dan ook naar.
Ga schrijven, ook al is het midden in de nacht, net als ik, het moet eruit. Een energie bron in mij wil dat ik in ieder geval niet blijf woelen in mijn bed maar toegeef aan wat ik moet doen, namelijk opschrijven.
Mijn bed staat goed in mijn slaapkamer, dat is het niet, maar er is een heldere maan en flink wat energie in mij gevaren die ik handen en voeten heb te geven. Ik krijg er inzichten door en door dit op te schrijven lucht het mij op.
Fijn om te doen.

Ik wens u allemaal heel veel momenten met ontladingen en ontspanning momenten..
Geef toe aan wat je voelt en handel ernaar.
Een fijne Lente toegewenst met nieuwe inspiratie.