Energie kwijtraken

Column voor ParaVisie geschreven door Sonja Dover

energiekwijtrakenSonja Dover - ParaVisie column 1

Het is midden in de nacht en mijn hoofd wordt steeds helderder, zoals dat wel vaker ’s nachts bij volle maan en nieuwe maan gebeurd. Eén van de voor- en nadelen van een Medium zijn. Verleden week kwam er een echtpaar naar mij toe met de vraag waarom hun kindje van anderhalf jaar zo slecht slaapt, iets dat al even bezig is. Er is geen ziekte of iets dergelijks gaande, vertelden ze mij.

Ik stemde mij af op het kindje via de foto en luisterde wat mij doorgegeven werd. “Het bed waarin geslapen wordt, staat niet op de goede plek in de kamer. Daardoor kan het kindje haar energie niet voldoende kwijt. Ik raadde de ouders aan het bedje te verplaatsen in de buurt van het raam, zodat er veel meer licht is tijdens het slapen. En ook raad ik de ouders aan een rustig, steeds hetzelfde, muziekje op te zetten tijdens dit soort onrustige momenten. Zo kan hun kindje wennen aan een ondersteuning via steeds dezelfde muziek en aan een van de ouders in haar slaapkamer, zodat ze kan leren zich anders te ontspannen binnen de slaapkamermuren.”

Energie kwijtraken is voor het ene kind spelen met een auto of pop, maar voor een ander kind is ravotten de beste oplossing. Dit kindje had hulp van een van de ouders nodig, namelijk ‘liggend op de rug met de benen omhoog fietsen tegen de handen van papa of mama en geluid erbij maken om te ontladen’.

Van de week kreeg ik een email met de mededeling dat het kindje beter slaapt, het bed is ook anders neergezet. Het raakt me dat deze eenvoudige doorgegeven formule werkt bij dit kindje. En dat de ouders ook echt proberen hun kindje te helpen en er alles aan doen om de gevoeligheid die dit kind bezit normaal te vinden en er ook handen en voeten aan willen geven. Want dat was er wel aan de hand: het kind is zeer gevoelig en pikt heel veel op van de ouders en de geestelijke wereld, waar ze – klein als ze is van geniet. Maar ze kan ook geen ontspanning hierdoor vinden en mede daardoor werd ze 's nachts onrustig, dus hulp van de ouders was hard nodig.

Hele nuchtere ouders overigens die gelukkig openstaan voor ‘er is meer tussen hemel en aarde’.
Energieën kunnen behoorlijk heftig zijn, of die nu van jezelf of van een ander zijn, ze zijn heftig. Zo'n klein kindje weet daar niet altijd goed raad mee, zeker niet als het volle maan is. Meestal weten wij volwassenen er wel handen en voeten aan te geven, maar kinderen – vooral hele kleine kinderen – weten zich daar dus geen raad mee. Ze voelen en beleven veel, pakken van de ouders het nodige op, krijgen 's nachts ingevingen of uittredingen. Nou, nou, nou... heftig hoor.

Ouders die daar niet open voor (willen) staan, laten eigenlijk hun kindje goed in de kou staan en creëren op deze manier een kind wat een gevoel meekrijgt van: ik mag er niet zijn zoals ik ben. En dat is lastig. Maar als je kamer waar je bed in staat ook nog eens op een zeer energieke plek staat, dan blijf je dus onrustig. Al met al wordt er nu volop samengewerkt om dit gevoelige kind in het gezin een waardig plekje te geven en te ondersteunen, begreep ik uit hun e-mail. Veel mensen zullen dit herkennen, dat onrustig zijn, vooral 's nachts en zeker bij volle en nieuwe maan, maar ook de week ervoor al.

Maar ook zullen veel mensen herkennen dat je vol met van alles en nog wat zit en daar 's nachts wakker van blijft. Veel mensen zullen ook intuïtief aanvoelen dat hun bed niet goed staat of dat de sfeer in de slaapkamer niet prettig genoeg (meer) is. Ja, dat zijn van die dingen als je gevoelig bent... U weet dat u er iets aan kunt doen, dus handel er dan ook naar... Ga schrijven of tekenen, ook al is het midden in de nacht: het moet eruit...

Mijn Gids/bron wil dat ik in ieder geval niet blijf woelen in mijn bed, maar toegeef aan wat ik voel om te doen: namelijk gedachten opschrijven die ik hoor of waar aan moet denken. Gelukkig staat mijn bed op de goede plek in onze slaapkamer. Maar als er een heldere maan is, dan komt er flink wat energie in mij los die ik handen en voeten moet geven. Dus als ik toegeef en opschrijf, krijg ik weer meer ruimte in mijn hoofd. Dat lucht op en vervolgens word ik er nog rustig van ook, heerlijk toch? Wat ben ik blij dat ik steeds beter geleerd heb te luisteren naar mijn ingevingen/gevoel.

Ik wens u allemaal heel veel krachtige en mooie momenten met ontladingen en fijne ontspanning momenten... Geef toe aan wat je voelt en handel er dan ook naar.

Een fijne maand toegewenst.

Licht, liefde & Kracht,
Sonja Dover