De Grote Witte Hond

Column voor ParaVisie geschreven door Sonja Dover op 31 oktober 2016

grotewittehond'k Werd wakker met een heel sterk gevoel om naar het bos te gaan in Brabant speciaal naar het kleine plaatsje Halder, waar ik nog al eens vroeger kwam om daar al lopend te mediteren in een schitterend mooi en rustig smal wandelpadje in een heel mooi groot bos.
Moet je voorstellen midden in dat bos loopt een heel smal kronkelend klein dijkje en juist daar loop ik mijn loop - meditatie, je gaat daar vanzelf langzaam lopen en dat zie ik ook andere mensen doen, echt geweldig.......
Het is een prachtig bos wat vanaf 's Hertogenbosch begint en zo uitloopt naar Vught en Sint Michel Gestel waarin ook nog een prachtig kasteel staat, een bos met daarin ook nog een lei lijn lopend (energie banen).........een spiritueler bos kan je niet bedenken.
Onder de St. Jan in 's Hertogenbosch loopt dus een kruising van deze lei lijnen o.a. uitlopend naar dit bos.
Het is een zuiverend hoog energetisch spiritueel gebied wat duidelijk voelbaar is door mens & dier.

Dus afgelopen zondag loop ik daar samen met Henny te wandelen en we doen uiteraard ook dat leuke dijk paadje midden in het bos aan, om daar stil en rustig ademhalend, langzaam lopend te genieten van wat er voelbaar is........het ging weer diep vandaag.
Aan het eind van het pad, lopend naar beneden, staat een bankje en ik ben daarop gaan zitten om alles even rustig tot me te laten komen.
Plots loopt er vlak langs mijn benen, nog net niet op mijn voeten lopend een hele grote witte hond, kruising tussen een Golden Retriever en een Witte Herder, en zegt niets tegen mij, maar ik merk haar wel op natuurlijk, ze draait zich om en loopt weer terug vlak langs mijn benen en zo begon ons gesprek met haar en de bijzondere aardige honden eigenaar.
Ons gesprek liep via de mooie hond met een heel bijzondere naam, Sila.
We spraken over de energieën die hier zo goed voelbaar zijn en de bijzondere ontmoetingen die deze man altijd heeft als hij bij dit bankje komt, het hele jaar door. Zo opvallend vond hij het.
De hond begint te vertellen aan mij wie zijn baasje eigenlijk is, dus ik vertel de man dat ik honden kan verstaan omdat ze tegen mij praten en ik deze gave bezit.........en zo brachten we enige tijd pratend met elkaar door, uitwisselend over onze energieën die we hier voelen en wat we er zo mee doen in ons dagelijks leven. Al die tijd ligt de hond rustig langs mijn benen en blijft daar tot wij uitgesproken zijn, heel boeiend.
De man verteld bij het afscheidt, dat als wij over de brug terug lopen naar onze auto, waar de rivier de Dommel onderstroomt, ook een plekje weer is met bankjes en dat hij daar ook van die bijzondere momenten met mensen beleefd en mensen daar ook zomaar iets neerleggen, een Budha of een plant of een mooie steen en nodigde ons uit om daar straks ook even naar toe te gaan, wat wij dus ook inderdaad gingen doen.
Al lopend naar dat plekje, de man ging weer zijn eigen weg met de witte hond, kwamen we aan bij de bankjes met bijzondere dingetjes.
Naast een van die banken, een Maria beeld, wat steentjes en wat mooie bloemen, lagen er inderdaad spulletjes.........we zijn erbij gaan zitten al uitkijkend op het bos en de rivier de Dommel.......
Opnieuw weer een schitterende plek.......Ik kreeg een kippenvel gevoel en voelde het verlangen opkomen om opnieuw weer in dit gebied te willen komen wonen.........ook Henny er vaarde deze gedachte om terug te keren naar Brabant.........ook al wonen we nu heel fijn in Katwijk aan de zee.........
Plots, uit het niets komt opnieuw weer die grote witte hond naar mij toe lopen en langs mijn benen lopend om weer niets te zeggen met erachter aan die aardige man..........En opnieuw raakte we weer in gesprek met elkaar en hij vertelde dat het kasteel wat rechts aan de overkant langs de Dommel ligt, waar wij ook op uitkeken, een heel spiritueel kasteel is.
Al vanaf 1700 gebeurde daar altijd hele bijzondere dingen in dat kasteel, het is nu al heel lang een spiritueel centrum en in het bezit van particulieren mensen die daar ook zijn komen wonen en het zelf hebben gerenoveerd. Een prachtig statig gebouw op een speciale plek, namelijk op een krachtige lei lijn. De kruising van deze lei lijnen lopen namelijk onder de Sint Jan in 's Hertogenbosch, vandaar deze krachtige lei lijn, hier in het bos en kasteel.
Terwijl de hond opnieuw weer langs mijn benen komt lopen zie ik links van mij een mooi bruin paard (merrie)staan die alleen maar naar ons kijkt en niets zegt.........ik voel haar energie en loop naar haar toe en zij loopt weg, maar er komt nog een paard (hengst) aan lopen in die zelfde wei en maakt wel contact met mij, ik mag haar aanraken en we praten zo samen en dan komt de merrie er ook bij staan, op dat moment begint de hond te blaffen en wil in de aanval.........De merrie reageert heel Cool en kalm en wordt er niet koud of warm van, maar de hengst reageert met zijn kop buigend over het hek naar de witte grote hond en de hond reageert niet op hem maar blijft naar de merrie blaffen en agressief doen.
Ik zie dat allemaal zo eens aan en snap eerst niet waarom de hond zo reageerd, opeens heeft de man genoeg van het geblaf en neemt de hond mee om rustig op een bankje met de hond te gaan zitten praten, ver weg van de 2 paarden.
Ik blijf staan en vraag aan de merrie wat er aan de hand is en ze zegt dat ze nu wel contact met mij wil maken en ik mag haar nu ook aanraken en dat doe ik ook, ook de hengst komt erbij en beide knuffelen mij en ik voel me heel dankbaar en blij en intens gelukkig............en dan te bedenken dat ze mij als klein kind bang hebben gemaakt voor paarden en die paarden toen opgehitst hebben om mij als klein kind angst aan te jagen, schandalig...... Kippenvel over mijn hele lichaam tijdens deze bijzondere begroeting van de paarden.....en rustig lopen de beide paarden weer terug de wei in, mij achterlatend met mijn gedachten, want de merrie vertelde mij dat ik afstandelijk en uit contact soms treedt en dat de witte hond daar niet zo goed tegen kan, dat liet ze mij en de hond zien.
Maar ook de man moest dit ervaren om de hond mee weg te nemen en de hond opnieuw weer aandacht te geven.

Waarom: lange tijd kreeg ik eerst aandacht van zijn baasje en daarna de twee paarden en dat was voor de hond teveel en werd daar boos om.......Zo ook in het dagelijks leven van deze man die vaak dit in zijn leven meemaakte, afstand en nauwelijks contact met het vrouwelijk schoon terwijl zijn verlangen er wel is om met een vrouw een mooi leven te willen hebben....
Ik verwonderde mij over deze gedachte die zo bij mij binnen stroomde over mezelf en realiseerde mij dat ik afstand van mensen neem als ze te opdringerig bij mij overkomen en dat dit niet warm en aardig of liefdevol er uit moet zien.....fijn, weer wat geleerd, want open blijven staan om te groeien is en blijft belangrijk in het leven.......

Wat leren de dieren ons mensen toch veel, heel dankbaar voor deze les met de twee mooie bruine kleine paarden met prachtige witte manen en de grote witte mooie hond.
Nadat de hond weer rustig was geworden en de paarden ook weer op zich zelf waren, bleven de man en ik, Henny ging even alleen nog wat wandelen langs de rivier de Dommel, rustig opnieuw naast elkaar zitten op de bank en hij vroeg mij of ik ook mediteerde.
Ik vertelde hem hoe ik dat deed en legde hem dat uit, waarop wij gezamenlijk een meditatie deden, op het bankje met allemaal mensen die daar ook rond liepen, het was een moment van eenwording en stilte, heel sereen.
De man vertelde na afloop van deze stilte vorm dat hij dit prachtig vond en wilde daar aan gaan werken en had volop het vertrouwen dat hem dat zou gaan lukken samen met zijn grote witte hond, zijn vriendje.
We bedankten elkaar voor deze ontmoeting met de woorden....
Dag vriendin....
Dag vriend....
Dag mooie witte hond......
Tot een volgende keer....Waar en wanneer dan ook.
En zo ging ieder weer onze eigen weg.

Als er een hond op mijn pad zal komen is het vast zo'n mooie grote witte hond, want het verlangen is er al een tijdje bij mij..........Als ook het willen veranderen van wonen,
over 2 jaar of zo, opnieuw weer in een rustige bos omgeving door te brengen, waarin stille spirituele meditatie vormen & paranormaliteit centraal komen te staan.
Vooruitziende blik over mijn eigen leven.......... als ik nog ouder mag worden, in dienst van mijn Gids en begaafdheid, samen met Henny die haar begaafdheid in Music Design klanken om mag zetten, om mens en dier daarin van dienst te zijn.
Dankbaar voor dit inzicht via de Grote Witte Hond, eindig ik dit verhaal.

Geschreven op 31 oktober 2016 door:
Sonja Dover, Medium voor Mens & Bedrijf & Dier......